Skrivet av: Adm | 09 februari 2012

Det är kallare än vanligt på Kanarieöarna


Kanarieöarna har det kallare än vanligt den sista tiden. Hur kom det sig? Temperaturen under natten ligger som vanligt under den perioden. Runt 14-16 grader. Men mycket moln gör att solen inte värmer marken under dagen och det känns kallt. Det kom också en del kallt luft från Europa. Är semester förlorat? Inte alls. Det bli kanske mindre ”playa” men man kan hyra en bil och ta en sväng från norr till syd. Som exempel kan man visa vad Teneriffa erbjuder.
Bor du i södra eller i norra delen kan du:
1. Ta en utflykt till vulkanen Teide. Ta varma kläder med dig.
2. Shoppa i huvudstaden Santa Cruz. Du hittar en kiosk med turistinformation på Plaza de La Candelaria.
3. Ta en utflykt till La Laguna. Den finns norr om Santa Cruz.
4. Utforska norra delen av ön längs motorvägen. Du kan åka till Garachico eller till Buenavista del Norte där norr möts med syd. Missa inte utsiktsplatser som finns efter Puerto de La Cruz på högra sidan av vägen. Är du van förare kan du åka fram till Punta de Teno eller Teno och beundra södra delen av ön. Är serpentiner inget för dig och vill ha lite kick i magen kan du komma tillbaka till syd längst TF-438.
5. Vill du träna upp dina förarkunskaper, kan du åka till Anaga, Roque de Las Bodegas genom Taganana och beundra den mest norligaste delen av ön. Ta kameran i beredskap för att det inte finns möjlighet att stanna och ta en bild. Det måste man göra under körningen (?).
Allt information hittar du på Satellitkarta över Teneriffa. Om du vill se i förväg ditt resmål, klicka där på StreetView.
Sist men inte minst. Trafiken är mer livligt men det är vänligheten som gäller. Man underlättar och släpper in andra så mycket man kan.

Blogga om det inlägget.

Länka till inlägget från ditt blogginlägg – kopiera den här adressen:


Kategorier

<span>%d</span> bloggare gillar detta: